Het maken en behalen van het theorie examen bij het CBR is onderdeel van de voorwaarden om praktijkexamen te mogen doen en je autorijbewijs te halen. Het in één keer halen van het theorie-examen is wat iedereen natuurlijk wilt. Helaas zien we in de praktijk dat minder dan de helft van de mensen in 1x slaagt. Genoeg redenen dus om je wat tips te geven, om je slagingskans te vergroten. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Onderschat het theorie examen niet

Dat een goede voorbereiding het halve werk is geldt uiteraard voor veel meer dingen in het leven dan alleen het halen van je theorie-examen. Een bijpassende tip is onderschat het examen niet en ga oefenen, oefenen, oefenen. Misschien volg je al praktijk lessen en denk je alles al te weten, maar helaas behaal je het met die gedachten vaak niet. Pak het boek erbij en ga aan de slag!

Leren + theorieles via de rijschool

Leer uit je theorie boek die je vaak krijgt van de rijschool en probeer online oefenexamens te maken. Als de rijschool theorielessen aanbiedt, is het erg handig en fijn om deze te volgen. Zo oefen je vaak ook met vragen zoals je die op het examen gesteld krijgt. Zo kun je al wennen aan de manier waarop er vragen worden gesteld. 

Weet wanneer je je theorie examen gaat maken

Om te weten wanneer je bijvoorbeeld gaat beginnen met leren en wanneer je alle stof moet weten is het handig het theorie-examen in te laten plannen. Zo kun je naar die datum toe werken. Zo heb je ook een stok achter de deur om echt te gaan leren en het examen te maken. Daarnaast kun je zo bijvoorbeeld hoofdstukken verdelen over de tijd die je hebt voordat je examen gaat maken. Veel mensen stellen dit vaak uit tot het allerlaatste moment. 

Herhaal de stof

Net als bij toetsen die je op school hebt gehad. Is herhaling key! Maak een samenvatting van het theorie boek en lees deze na of herhaal de stof van eerdere hoofdstukken vanuit je boek. 

Ben je op zoek naar een goede rijschool in Tiel? Kijk dan op rijschool-tiel.nl