Het huren van een auto in Nederland is tegenwoordig heel gemakkelijk en zeker niet prijzig. Met een huurauto bepaal je zelf waar je heengaat en op wat voor tijdstip je weer terug gaat. Je bent niet afhankelijk van de vertrektijden van het openbaar vervoer. De mogelijkheden zijn oneindig. In deze blog geven we je een aantal tips voor een leuk weekend weg met een huurauto in Nederland.

Weekendje wellness

Huur een auto, boek een dagje sauna en wellness en rijdt samen met je partner, familie of vrienden naar het wellnessresort naar keuze. In Nederland zijn er veel sauna’s en wellnessresorts door heel het land. Met een huurauto rijd je er zo naar toe en kun je de hele dag blijven, aangezien je niet afhankelijk bent van de laatste trein of bus naar je vakantieverblijf. In de wellness kun je heerlijk tot rust komen en het bezoek valt eenvoudig te combineren met een avondje in de bios, lokale kroeg of heerlijk uit eten.

Stedentrips

Het grote voordeel van een huurauto is dat je kunt gaan en staan waar je wilt. Wil je meerdere steden in één weekend of week bezoeken? Combineer deze steden dan en doe met je huurauto meerdere stedentrips tegelijk! Zo kun je eerst bijvoorbeeld twee dagen doorbrengen in Amsterdam, om daarna door te gaan naar Rotterdam, Den Haag, Utrecht of een van de gezellige steden in het zuiden van Nederland.

Uitwaaien op de Waddeneilanden

Behoefte om lekker uit te waaien aan het strand? Met een huurauto rijd je eenvoudig naar de havens van Den Helder of Harlingen, om vervolgens je reis voort te zetten per boot naar Terschelling, Texel, Ameland, Vlieland of Schiermonnikoog. Het fijne hieraan is dat je de huurauto ook mee kunt nemen de boot op, zodat je op de eilanden zelf ook eenvoudig naar je bestemming kunt rijden.

Weekend vol sport en muziek

Zijn jullie muziekliefhebbers of bezoeken jullie graag sportevenementen? Met een huurauto combineer je meerdere evenementen in één weekend. Zo kun je door heel Nederland op zowel vrijdag, zaterdag als zondag bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd bezoeken, ongeacht de locatie in het land. Ook muziekliefhebbers kunnen op vrijdag, zaterdag en zondag op meerdere plekken in Nederland terecht voor een leuke avond uit. Bekijk van tevoren welke evenementen je graag wilt bezoeken en wacht niet te lang met het halen van de tickets.

Zon, zee en strand

Naast de Waddeneilanden heeft Nederland meerdere leuke stranden. Scheveningen, Noordwijk, Zandvoort en Bloemendaal zijn nog maar een greep uit de plaatsen waar je met mooi weer heerlijk kunt zonnen, zwemmen en strandwandelingen maken. Deze plaatsen zijn over het algemeen niet heel eenvoudig met het openbaar vervoer te bezoeken, waardoor een auto huren ideaal is.