Tijdens een taxi rit is het belangrijk dat de reizigers zo snel en veilig mogelijk van A naar B worden gebracht. Het is ook belangrijk dat je tijdens een reis wel in enige comfort en luxe zit. Daar speelt de concurrentie in de taxiwereld op dit moment wel heel erg mee. De auto’s moeten een stoere en luxe uitstraling hebben zodat de passagiers meestal al via een app kunnen zien of het een auto is die ze willen. In deze blog behandel ik drie modellen van Suzuki die een kandidaat als toekomstige taxi in Amsterdam kunnen zijn.

Suzuki Kizashi

Het sportieve sedanmodel van Suzuki is pas uitgebracht in 2011. De Kizashi is een auto met een sportieve en stoere uitstraling die de concurrentie zeker aankan. Vooral omdat er al veel luxe modellen van heel veel andere merken op de markt zijn, kan de Suzuki Kizashi een nieuwe inbreng hebben op de taxi wereld. De Kizashi wordt namelijk standaard uitgebracht in lederen bekleding. Dit zijn bij veel automerken een extra optie. Daarnaast beschikt de luxe auto ook nog over een panoramisch schuifdak en verschillende technologieën. Nogmaals: dit zijn geen extra opties dit zit er dus standaard in.

Suzuki Vitara

Een SUV als taxi – waarom niet? De Suzuki Vitara is de zuinigste allroader op de markt met geavanceerde technieken. Een SUV die zuinig is en beschikt over nieuwe technologieën, de ideale combinatie voor een taxi model zou je zeggen. Omdat het een SUV-model is, heeft deze Vitara genoeg bagageruimte voor reigers die bijvoorbeeld op vakantie gaan een koffers meenemen. De Vitara word standaard met panoramisch schuifdak geleverd en een bedienbaar touchscreen, handig als je telkens gebeld wordt als taxichauffeur.

Suzuki Baleno

De Baleno is de lichtste en de zuinigste in zijn klasse, handig als je veel moet rijden in de binnenstad. Omdat die zo licht is, is die extra voordelig voor wegenbelasting, verbruikt die weinig brandstof en door weinig slijtage ook minimale onderhoudskosten. De Suzuki Baleno is ook nog leverbaar als Smart Hybrid en met een boosterjet-motor. Dit zijn geavanceerde motoren met extra technieken.