Suzuki savage

De top 5 duurste autoreparaties

auto onderdelen

De top 5 duurste autoreparaties

Geplaatst op

Auto’s zijn een dure investering. Technisch gezien zijn ze helemaal geen investering, want ze dalen in waarde zodra je je handtekening onder het koopcontract zet. Toch hebben we een voertuig nodig om ons van en naar ons werk te brengen, of waar we maar willen. Leeftijd en slecht onderhoud zorgen soms voor vroegtijdige reparaties – en sommige van die reparaties kunnen een hoop geld kosten. Dit zijn de top 5 van de duurste autoproblemen die zich kunnen voordoen:

5. Nokkenas vervangen

De nokkenas van een auto bepaalt hoe de motor lucht opneemt en is daarmee een essentieel onderdeel van het voertuig. Na verloop van tijd kan de nokkenas van een auto verstopt raken door vuil. Regelmatige olieverversing en klepreinigingen kunnen verstoppingen helpen voorkomen. Maar als je deze routinematige onderhoudstaken niet uitvoert, kan het nokkenas uiteindelijk breken. Zoals je misschien al geraden hebt, zijn nokkenassen geen goedkoop onderdeel om te vervangen. Het auto onderdeel zelf is niet noodzakelijkerwijs duur, maar vervanging vereist nogal wat arbeid.

4. Ophangsysteem vervangen

De meesten van ons nemen de vering van onze auto als vanzelfsprekend, maar dit essentiële onderdeel is complex en speelt een belangrijke rol. Zonder dit onderdeel zou je elke hobbel en dip in de weg voelen. Een veersysteem bestaat uit: veerpoten, schokken, stuurarmen, veren en trekstangen. Wanneer een van deze onderdelen breekt, kost het meestal niet veel om ze te vervangen. Maar wanneer het hele ophangsysteem vervangen moet worden, zul je een flinke rekening krijgen

3. Versnellingsbak vervangen

De versnellingsbak is een belangrijk onderdeel en houdt de wielen draaiend, en dit is geen goedkoop onderdeel om te vervangen. Versnellingsbakken zijn een complex onderdeel dat het vermogen van de motor naar de aandrijfas stuurt. Helaas ervaren versnellingsbakken meer slijtage dan andere onderdelen door de wrijving en warmte die wordt opgewekt door de bewegende, op elkaar inwerkende onderdelen. Tekenen van een slechte versnellingsbak zijn onder andere slippende versnellingen, een brandende geur, zoemende geluiden wanneer de auto geparkeerd staat en een slippende koppeling.

2. Accu vervangen bij hybride auto

Hybride auto’s zijn milieuvriendelijk en besparen bestuurders geld aan de pomp, maar hun batterijen zijn ongelooflijk duur. Het vervangen van een accu kan oplopen in de duizenden euro’s. En net als een gewone autoaccu verliest een hybride accu na verloop van tijd zijn lading. De meeste eigenaren zullen de batterij moeten vervangen voordat de auto de tien jaar is gepasseerd. In veel gevallen moet het computersysteem ook worden vervangen door de accu.

1. Motorrevisie

Een auto kan niet rijden zonder motor en een motor kan niet goed lopen zonder functionerende cilinders. Elke vorm van motorschade is duur om te repareren, maar cilinders zijn het duurst. Op dit punt nemen de meeste bestuurders hun verliezen en kopen gewoon een nieuwe auto.

Gerelateerde berichten

efficient werken

Hoe CEO’s tijd besparen

De gemiddelde CEO heeft het druk: aandeelhoudersvergaderingen, interne meetings en andere overleggen zorgen voor overvolle agenda’s. Efficiëntie...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden