Suzuki savage

Een nieuwe Suzuki of toch een occasion?

Een nieuwe Suzuki of toch een occasion?

Geplaatst op

Kies je Suzuki met beleid. Wordt het een nieuwe of een occasion? Dat is een persoonlijke afweging. We nemen hieronder een aantal belangrijke punten met je door die een rol spelen bij het overwegen van deze zaken. Lees snel verder om te ontdekken hoe dit in elkaar zit. 

Koop je een nieuwe Suzuki? 

Een nieuwe auto kopen (of dit nu een Suzuki is of niet doet eigenlijk niet ter zake) komt met een aantal punten die je moet overwegen. Deze nemen we met je door: 

Prijs: de prijs van een nieuwe auto is doorgaans vrij hoog. Het nare van dit feit is niet eens de prijs, want je hebt er ook echt iets voor terug, maar het gaat met name om de afschrijving van een auto. Op het moment dat je de auto de garage uitrijdt, is hij al veel minder waard. Daarom is een auto geen investering te noemen, omdat hij alleen maar waarde verliest en zeker niet direct oplevert.

Minder reparaties. Doorgaans is het goedkoper een nieuwe wagen te rijden als het gaat om de reparaties die je moet laten doen. Zo is het niet gesteld wanneer je een occasion rijdt. Een tweedehands auto heeft namelijk doorgaans veel eerder mankementen. Dit is dan ook een van de grote bezwaren tegen een occasion. 

Koop je een occasion? 

We hebben al gezegd dat een occasion eerder een mankement heeft, maar welke voordelen heeft occasion? Lees even verder voor het antwoord: 

Lager prijs. Je hebt een occasion voor een veel lagere prijs in de vingers in vergelijking met een nieuwe auto. Een auto van 5 jaar of ouder is kwalitatief gezien meestal in een prima staat. Je betaalt daarvoor zo’n 4000 euro (we hebben het hier dan natuurlijk niet over een Audi of Mercedes, eerder een Nissan, Suzuki of Toyota). Wanneer je een keer een reparatie laat doen, dan is het slim om voor een voordelige prijs zelf bijvoorbeeld een versnellingsbak te regelen. Dat kan al heel veel schelen. 

Vaker gekozen dan private lease. Een occasion wordt vaker gekozen dan private lease. Dit omdat de occasion direct eigendom van je is, terwijl de leaseauto dit in de meeste gevallen niet wordt. Bovendien wordt de overeenkomst om te leasen gezien als een lening. Dit laatste is iets wat veel mensen niet willen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden