De gemiddelde CEO heeft het druk: aandeelhoudersvergaderingen, interne meetings en andere overleggen zorgen voor overvolle agenda’s. Efficiëntie is daarom de sleutel tot het verzetten van veel werk. Lees een aantal tips waarmee topmanagers veel tijd besparen.

Persoonlijke assistent

Als je aan de top van een organisatie staat hoef je natuurlijk niet alles zelf te doen. Een ervaren persoonlijke assistent kan je veel werk uit handen nemen. Laat je agenda en afspraken plannen door een ervaren medewerker. Deze persoon kan ook fungeren als eerste aanspreekpunt of filter voor alle inkomende verzoeken die per telefoon of email binnen stromen. Een goede assistent weet zijn of haar baas aanzienlijk te ontlasten.

Vervoer

Je wilt je tijd natuurlijk zo goed mogelijk besteden, maar reizen hoort bij de baan. Zorg daarom dat je kunt werken onder het reizen. Met de juiste chauffeursdiensten wordt je volledig ontlast, laat je oppikken en rondrijden door een ervaren en professionele chauffeur. Zo kun je ook al in de vroege of juiste late uurtjes al veel werk verzetten.  

Gebruik technologie

Zorg ervoor dat je soft- en hardware in je bedrijf up-to-date is. De technologie ontwikkelt zich tegenwoordig razendsnel. Nieuwe ontwikkelingen kunnen zorgen voor efficiëntere en productievere medewerkers. Laat jezelf ook regelmatig bijscholen over nieuwe mogelijkheden in je werkveld.

Combineer plezier met verplichting

Een meer algemene manier om tijd te besparen is het combineren van verplichtingen met plezierige zaken. Bij een overvolle agenda is het juist belangrijk dat je af en toe stoom af kan blazen. Sporten is een goede manier om je hoofd leeg te maken, maar ook managers hebben moeite om zich na een lange dag richting de sportschool te bewegen. Door het te combineren met een activiteit waar je plezier uithaalt, bijvoorbeeld het luisteren van je favoriete muziek of het kijken van een goed serie, raak je toch gemotiveerd om een ‘verplichte’ activiteit te doen.