Ongeplande uitjes zijn vaak de avonden waarbij het ineens heel gezellig wordt. Het is altijd vervelend als je de hele tijd rekening moet houden met je transport naar huis, het drukt vaak de stemming. Maar er zijn gelukkig manieren waarop je zorgeloos thuiskomt.

Openbaar Vervoer

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk het openbaar vervoer. Vooral in de Randstad is het goed geregeld: er rijden zelfs midden in de nacht nog treinen. Buiten de grote steden wordt het alleen al snel minder en in sommige gevallen ben je aangewezen op de bus. Helaas rijdt deze vaak ook niet tot diep in de nacht.

Reguliere taxi

In de meeste gevallen kun je een taxi bellen wanneer je niet meer met het openbaar vervoer kunt. Om er zeker van te zijn dat er een chauffeur beschikbaar is kun je het beste van tevoren even bellen, een aangevraagde taxi is vaak ook een stuk goedkoper dan een taxi aan de weg. Het nadeel is dat een taxi niet altijd gegarandeerd is.

Uber

De laatste jaren is Uber sterk in opkomst. Het voordeel van deze taxidienst is dat je zelf kunt zien of er een taxi in de buurt is. Ook is een uber taxi in het algemeen een stuk goedkoper dan een reguliere taxi. Ze rijden echter nog niet overal in de Nederland, dus je kunt er niet altijd een beroep op doen.

Bob-chauffeur

De meeste studenten staan te springen om wat bij te verdienen. Een unieke optie om thuis te komen is de BOB-chauffeur. Zo weet je dat je altijd thuiskomt, ongeacht het tijdstip. Je reserveert simpelweg een chauffeur en deze zorgt dat je veilig thuiskomt. Kijk voor de mogelijkheden eens op studentchauffeurs.nl.

Zoals je ziet zijn vele manieren om veilig thuis te komen met een borrel op, dus je kunt optimaal genieten als je avond onverwacht erg gezellig wordt.