Suzuki savage

Suzuki Swift: Een terugblik

suzuki onderdelen

Suzuki Swift: Een terugblik

Geplaatst op

De geschiedenis van de Suzuki Swift is een beetje een verwarrende mengelmoes van hatchbacks en kleine SUV’s, allemaal met verschillende namen, afhankelijk van waar ze werden verkocht. Momenteel kun je een vierde generatie Swift, een drie- of vijfdeurs hatchback, met benzinemotor en de optie van vierwielaandrijving kopen. Er is een sportmodel dat meer gerichte rijeigenschappen biedt, maar zelfs de standaardauto is leuk om mee te rijden. In dit blog kijken we naar de oorsprong van de charismatische Japanse auto.

Eerste generatie Suzuki Swift

De Swift werd in 1983 in productie genomen, hoewel het in Japan bekend stond als Cultus. In andere landen werd het eerst de SA310 genoemd voordat het later dat jaar de meer herkenbare naam aannam. Japanse auto’s gebruikten in feite het oude naambordje van Cultus tot 2000, toen ze de Swift-badge gebruikten die eerder in Europa te zien was. De eerste GTi verscheen in 1986 en werd aangedreven door een 1,3-liter twin cam motor. Deze back to basics hot hatch zette de toon voor de latere Swift Sport varianten.

Tweede generatie Suzuki Swift

De tweede generatie van de Suzuki Swift werd tussen 1989 en begin 2000 in verschillende vormen verkocht. De Suzuki Swift was vooral gericht op de prijs-kwaliteitverhouding en niet zozeer op de looks, en was in de jaren negentig ook verkrijgbaar bij Subaru, met de Justy-badge.

Derde generatie Suzuki Swift

De Swift badge werd in 2005 teruggegeven aan een hatchback. Het trok kopers aan met zijn korte, wendbare chassis en portemonnee vriendelijk prijskaartje. Dit leidde onvermijdelijk tot een hete versie genaamd (zoals je je zou denken) de Suzuki Swift Sport. Hoewel niet de krachtigste auto onder zijn leeftijdsgenoten met slechts 125 pk, bood hij een uitstekende wegligging en scherpe, nauwkeurige besturing.

Vierde generatie Suzuki Swift

De nieuwe Swift Sport ging voor het eerst de straat op in 2012. Hij heeft meer vermogen dan zijn voorganger met 136 pk en een uitstekende wegligging, zoals de oude auto, en biedt dagelijks meer comfort en een lager prijskaartje dan zijn concurrenten.

Gerelateerde berichten

efficient werken

Hoe CEO’s tijd besparen

De gemiddelde CEO heeft het druk: aandeelhoudersvergaderingen, interne meetings en andere overleggen zorgen voor overvolle agenda’s. Efficiëntie...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden