Wat zeggen andere echte mensen die al eens een auto ongeluk hebben meegemaakt, als ze terugblikken op hun auto-ongeluk en het allemaal achter de rug is? Welk advies hebben overlevenden voor anderen die de nasleep van een auto-ongeluk onder ogen zien? Advies over auto-ongelukken van letseladvocaten is overal op het internet te vinden.

Ga naar het ziekenhuis en laat je onderzoeken

Probeer niet stoer te doen, zelfs als je denkt dat je niet gewond bent. Zoveel mensen vertelden dat ze het gevoel hadden dat ze in orde waren, maar later ontdekten ze dat ze daadwerkelijk gewond waren geraakt in het ongeluk. Ze merkten het gewoon niet op door de schok, of de natuurlijke neiging om zich te verzetten tegen medische hulp. Vanuit juridisch oogpunt kan dit belangrijker zijn dan je denkt. Kelly zegt: “Mijn advies: als je ooit een ongeluk hebt en ze vragen of je naar het ziekenhuis wilt – Doe het. Zelfs als je denkt dat je niet gewond bent, ga dan en laat je controleren. Mijn verzekeringsmaatschappij deed zo hard haar best om niet te betalen, omdat ze erop stonden dat als ik gewond was geraakt, ik op dat moment naar het ziekenhuis zou zijn gegaan. Uiteindelijk kreeg ik een betaling van de verzekeringsmaatschappij van de andere bestuurder – het maximum waarvoor ze aansprakelijk waren. Ik ga je vertellen – voor de pijn die ik heb gehad sinds die dag, was het niet genoeg.” Zorg er dus voor dat je bij letsel verkeersongeval naar het ziekenhuis gaat en zorg voor een goede zorgverzekering.

Iemand grijpt terug naar zijn ervaring en adviseert bij zijn auto-ongeluk:

“Ik weigerde de behandeling en weigerde de ambulance (eerlijk gezegd, op dat moment leek het net of ik mijn hoofd had gestoten en ik wilde eigenlijk naar huis en slapen). Dus uiteindelijk gingen we allemaal terug naar het huis van mijn ex-schoonouders en we waren gewoon aan het chillen en ontspannen. Toen zei haar stiefvader ‘hé, er komt wat bloed uit je oor en je neus’, je moet waarschijnlijk naar de EHBO gaan. En toen ik de achterkant van mijn hoofd aanraakte, kon ik mijn vinger een beetje in mijn hoofd duwen alsof er een zachte plek was (dat was aanvankelijk niet zo vanwege de zwelling). Maar ja – weiger nooit een behandeling! En als je vriend stom rijdt, laat hem of haar dan stoppen of stap uit de auto. Als je onderbuikgevoelens je nerveus maken en het rijden je bang maakt en er kan iets gebeuren, dan is er waarschijnlijk wel iets aan de hand.”