Suzuki savage

Vaardigheden van een professionele chauffeur

chauffeur auto

Vaardigheden van een professionele chauffeur

Geplaatst op

Als je alleen in een auto zit, kun je scheuren wat je wilt. Een extra passagier zorgt er al voor dat je wat meer rekening moet houden met de ander. Aan een professionele chauffeur worden nog vele aanvullende eisen gesteld, de rit moet immers zo vloeiend mogelijk verlopen. Neem de volgende onderdelen van de rijstijl eens onder de loep als je overweegt een professioneel chauffeur te worden.

Vooruit denk en kijken

Aan files doe je als chauffeur niets. Maar je kunt er wel op anticiperen. Zeker als je in een vroeg stadium al weet dat er vertragingen zijn kun je hierop inspelen door een alternatieve route te kiezen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al onderweg bent. In dat geval wordt er van je verwacht om snel te schakelen en te controleren of er interessante binnendoor weggetjes zijn. Gelukkig helpt je navigatie je tegenwoordig.

Anticiperen op gevaren

Je bent bijna nooit alleen op de weg: andere weggebruikers kunnen gevaar opleveren. Zo willen slingerende vrachtwagens nog wel eens vragen om plotseling uitwijken. Maar ook gaten of doodgereden dieren kunnen vervelend zijn voor je passagier, welke vaak rustig wil werken. Een professionele rijder ontwijkt dit soort zaken dan ook kundig.

Status van de auto

Soms rijd je in de auto van je eigen bedrijf, maar het kan ook goed zijn dat je een auto krijgt toegewezen. In beide situaties ben je als chauffeur verantwoordelijk voor een soepel transport. Zorg dan ook dat je op de hoogte bent van de wensen van je passagier, bijvoorbeeld op het gebied van eten en drinken. Maar controleer ook altijd de hoeveelheid brandstof, het oliepeil en de koelvloeistof. Het lijkt misschien overbodig, maar zo voorkom je mogelijke problemen tijdens je rit en maak je het transport zo comfortabel mogelijk voor je passagier.

Voor professionele chauffeurs, zoals bij Zapp Studentenchauffeurs, zijn bovenstaande vaardigheden vanzelfsprekend.  

Gerelateerde berichten

efficient werken

Hoe CEO’s tijd besparen

De gemiddelde CEO heeft het druk: aandeelhoudersvergaderingen, interne meetings en andere overleggen zorgen voor overvolle agenda’s. Efficiëntie...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden