Suzuki savage

Verkoop van Mazda auto’s blijft groeien

freeroad.nl

Verkoop van Mazda auto’s blijft groeien

Geplaatst op

Het bedrijf achter het automerk Mazda, Mazda Motor Corporation, heeft vandaag de resultaten op het gebied van verkoop en financiën bekendgemaakt. Het gaat hierbij om de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2018/2019. Het belangrijkste resultaat is dat de verkoop van Mazda auto’s blijft stijgen. In deze periode zijn er maar liefst 1.170.000 Mazda modellen verkocht.

Introductie nieuwe Mazda modellen

De stijging is voor een groot deel toe te wijzen aan verschillende nieuwe Mazda modellen, zoals de Mazda6, MX-5 en CX-3. Na de introductie zijn er veel eenheden van deze vernieuwde Mazda uitvoeringen verkocht. Daarnaast bleef de vraag naar de crossover SUV modellen van Mazda groot, waardoor het aantal verkochte eenheden in de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2018/2019 weer flink is gestegen.

Grootste stijging in Japan

Japan leverde een belangrijke bijdrage aan de stijging in het aantal Mazda auto’s dat verkocht werd. In Japan steeg het aantal verkopen naar 150.000 auto’s. Dit is een stijging van maar liefst 7%. Ook in Europa was er een stijging te zien van 2% in het aantal verkochte Mazda’s. De landen die hier het meest aan bijdroegen waren Spanje met 16.000 verkochte eenheden (+ 10%) en Groot-Brittannië met 25.000 verkochte auto’s (+ 6%). Wanneer we naar de modellen Mazda’s kijken, dan zien we dat de Mazda2 en Mazda CX-5 voornamelijk verantwoordelijk waren voor de groei in Europa. Er zijn in Europa 8% meer Mazda2 modellen verkocht en 15% meer Mazda CX-5.

Nieuwe generatie producten

De volgende generatie producten staat al weer klaar. Mazda anticipeert op de stijgingen voor de rest van de maanden in 2019 met alweer een volgende generatie producten die eerdaags gelanceerd gaan worden. Tijdens de Los Angeles Auto Show was het al de beurt aan de geheel nieuwe Mazda3. De volgende die aan de beurt is, is de nieuwe crossover SUV. De wereldpremière van de crossover SUV vindt plaats in maart op de Autosalon van Genève.

Mazda dealer in Nederland

Ben je geïnteresseerd in een auto van Mazda? Neem dan contact op met Freeroad. Deze Mazda dealer is gevestigd in Zwolle en Almere. De medewerkers van Freeroad hebben jarenlange ervaring en kennis op het gebied van auto’s en Mazda en helpen je graag verder onder het genot van een heerlijke kop thee, koffie of cappuccino. Je kunt ook een kijkje nemen op freeroad.nl.

Gerelateerde berichten

auto botsing

Tips van mensen die zelf bij een auto-ongeluk betrokken waren

Wat zeggen andere echte mensen die al eens een auto ongeluk hebben meegemaakt, als ze terugblikken op hun auto-ongeluk en het allemaal achter de rug...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden