Suzuki savage

Wat verdient een directiechauffeur?

directiechauffeur

Wat verdient een directiechauffeur?

Geplaatst op

Lekker de hele dag op de weg zijn en je cliënten van A naar B brengen, dat is voor veel mensen de ideale baan. In deze blog willen we je graag een beetje bijpraten over het verschijnsel de directiechauffeur. Want wat verdient deze professional nu eigenlijk? En hoe wordt je een directiechauffeur? Kijk met ons mee en laat je inspireren!

Directiechauffeur salaris

Een directiechauffeur verdient een prima salaris. Om een berekening hier van te kunnen maken moet je weten wat het gemiddelde tarief per uur is om een directiechauffeur in te huren, dat is ongeveer 30 euro. Goedkopere opties zijn er ook, bijvoorbeeld wanneer een chauffeur niet alle certificaten heeft. Dan zakt het tarief met zo’n 10 euro. Natuurlijk moeten er nog allerlei kosten af voordat wat bij het aantal euro’s per uur aangekomen zijn, dat wat een directiechauffeur verdient. Ook is het salaris afhankelijk van het aantal dienstjaren. Met de desbetreffende werkgever kunnen specifieke afspraken gemaakt worden.

Directiechauffeur worden

Om een directiechauffeur te worden zijn er een aantal wegen.

  • Je kunt een opleiding doen CCV-D of DEKRA. Bij de examens, zowel theorie als praktijk, worden kennis en vaardigheden getest.
  • Bij het praktijkexamen gaat een examinator mee om te zien hoe je blik op de weg is en hoe je anticipeert op de situatie in het verkeer. Het lijkt sterk op een examen voor je autorijbewijs. Natuurlijk zijn er meer dingen waar naar gekeken wordt, bijvoorbeeld of je extra aandacht hebt voor de veiligheid van de passagiers. Je bent toch immers als professional verantwoordelijk voor de veiligheid van je cliënt.
  • Er bestaat ook zoiets als een studentchauffeur. Dit is een parttimebaan die je naast je studie doet. Dit is heel handig om ervaring op te doen in een zakelijk context. Een studentchauffeur is meestal voor een gereduceerd tarief te boeken, omdat deze nog niet alle certificaten heeft of vanwege de geringe leeftijd en vanwege het feit dat deze werkkracht meestal nog niet heel veel rijervaring heeft. Meestal al wel 5 jaar, waardoor het boeken van de chauffeur volkomen veilig en verantwoord is.

Directiechauffeur gezocht

Er zijn diverse partijen op internet die zoeken naar directiechauffeur of mensen die dit graag willen worden. Als chauffeur kom je dan in een bestand te staan van waaruit bedrijven je diensten kunnen afnemen. Meestal rij je voor een of een aantal klanten. Het kan ook voorkomen dat je voor groter aantal klanten rijdt. Je maakt samen met je werkgever afspraken over wat voor jou mogelijk is.

Conclusie

Het salaris van een directiechauffeur is prima en je doet direct veel ervaring op in de sector. Diverse examens zijn nodig om als gecertificeerd chauffeur aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om te starten als studentchauffeur en dit werk als bijbaan naast een studie te doen.

Lees verder in ons autoblog

Gerelateerde berichten

auto botsing

Tips van mensen die zelf bij een auto-ongeluk betrokken waren

Wat zeggen andere echte mensen die al eens een auto ongeluk hebben meegemaakt, als ze terugblikken op hun auto-ongeluk en het allemaal achter de rug...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden